Till mitt 12 - åriga jag

10 år skiljer det sig mellan de här bilderna. På vänstra är jag 12 år gammal och högra är från förra veckan, 22 år (jag hoppas dock ni kunde lista ut det ändå haha). Jag kan tycka lite synd om lilla Louise ibland. Det var så mycket som jag inte visste och så mycket jag oroade mig för fast jag inte behövde. Om jag hade haft chansen att ge mig själv några råd från framtiden så hade jag sagt detta till mig själv:

"Vänner kommer och vänner går"

Så många sidor i mina dagböcker som jag skrivit om hur ensam jag har känt mig emellanåt. Så många bråk som har startats och så många vänner som man har "gjort slut" med. Jag förstod aldrig varför det aldrig lönade sig att vara på allas sidor. Varför man alltid behövde välja parti hela tiden. Det var ju alltid då det blev kaos. Om jag idag får säga något till mig själv så är det detta: Ta ingen jävla skit. Vänner kommer och vänner går, men de enda sanna vännerna består. Omge dig BARA kring folk som får dig att må bra. Du är vinnaren oavsett.

"Ät precis vad du vill"

Precis som förmodligen de allra flesta så har även jag påverkats av alla dessa skönhetsideal. Till mitt 12-åriga jag: Snälla rara du, förstår du vad du går miste om ifall du struntar att äta lunch idag? Är det bättre att sitta hungrig tills du får gå hem? Du vet ju exakt vad du går miste om fall du struntar i den där kladdkaksbiten. Du är 12 år gammal. Ät EXAKT vad du vill och säg samma sak till dina vänner som har samma sjuka beteende som du just nu.

"Livet är inte orättvist, bara ibland"

Hur tufft livet än känns just nu, så lovar jag att det blir värre haha. Skämt åsido. Att du inte föddes som ett mattsnille eller att den där läraren "hatar" dig, är inte så farligt som du tror. Du kan ju räkna matte om du verkligen vill - du får ju alltid godkänt på proven! Och den läraren hatar inte dig. Förmodligen hatar hen sitt jobb bara. Jag vet att livet känns sjukt tufft ibland och att det känns som att allt och alla är emot dig. Jag köper det och jag vill inte förminska några känslor. Men med facit hand så är det ju mycket lättare att ta livet med en klackspark, eller hur?

"Att ha en pojkvän är inte din dröm, jag lovar"

Ja, det var väldigt jobbigt att se hur "alla" skaffade pojkvän. Vad var det för fel på mig egentligen och varför ville ingen ha mig? Såhär ligger det egentligen till: Det är mysigt att vara i ett förhållande, men jäklar vad det tär på psyket när det tar slut. Din dröm är inte att ha en pojkvän när du är 12 år gammal bara för att alla andra har det. Du är snarare cool som vågar vänta på något riktigt bra istället. Majoriteten av killarna är ju skit. Lita på Louise från framtiden. Tacka nej så fort det inte känns bra.


Kram Louise

Gillar

Kommentarer