Nyligen sedda serier

Denna serie nämnde jag lite snabbt i helgen att jag fastnat för. Då hade jag bara hunnit halvvägs och kunde knappt slita mig för det var så spännande. Nu har jag sett klart hela serien och jag tyckte verkligen den var bra.

Kortfattat så handlar serien om ett mord som sker i en liten by i Norge. Maja Angell är en välkänd akademiker i London som är specialiserad på profilering av seriemördare. Hon får reda på mordet och det intresserar henne direkt, framförallt eftersom att det skett i byn som hon själv växte upp i. Hon åker alltså hem till Norge för att lösa mordet och saker händer kan man ju säga. Jag vill inte spoila något för er, men stort tips om ni gillar kriminalserier. Jag tycker även att den uppmärksammar viktiga ämnen.

Åtta avsnitt och cirka 45 minuter långa. Helt klart värd att se!
Tyvärr hittade jag ingen trailer till serien, men den finns att kolla på HBO.

Änglavakt såg jag klart under en och samma kväll. Serien kom till SVT Play typ i måndags tror jag och är verkligen en typisk svensk miniserie haha. Jag kan nog erkänna att jag har sett betydligt bättre serier, men den var ändå hel OK. Avsnitten är mellan 10-15 minuter långa så det går ju som sagt fort att ta sig igenom allt.

Handlingen är egentligen ganska fin och viktig. Den handlar om skyddsängeln Gabriel som helt enkelt försöker sköta sitt uppdrag här på jorden: att hjälpa människor att inte vilja ta sitt liv. Han möter dock en dag sin "själsfrände" och det ställer till det en del för honom. Mer än så kan jag nog inte avslöja.

Jag tror den går under genren "fantasy" haha och ja det är typ lika bra som ni kan tänka er. Meeen vill man ha något lätt tidsfördriv eller helt enkelt bara något lätt att kolla på så kan man absolut kika in denna. Älskar ju Charlie Gustafsson (som spelar skyddsängeln Gabriel) från Vår tid är nu.

Nu behöver jag något nytt att kolla på. Har ni några tips?

Kram Louise

Gillar

Kommentarer

agnesmathilda
agnesmathilda,

Åh vad kul med serietips! ❤️ Har faktiskt inte sett någon av dessa!

nouw.com/agnesmathilda
Hilma
Hilma,

Åh vad roligt med tips! Tack 😃 <3

nouw.com/hilma
Åsa
,

Alltid roligt med nya serier🤩 Queens Gambit är superbra🤗