Att gå vidare

Alla smälter saker olika snabbt och alla bearbetar händelser på sitt sätt. För snart 1,5 år sedan så publicerade jag ett inlägg här på bloggen efter att jag precis hade blivit dumpad. Det var ett inlägg av ren panik och ångest som jag där och då inte hade någon som helst aning om hur jag skulle ta mig ur levande. Det fanns inte i min vildaste fantasi att jag skulle kunna skratta igen. Att jag skulle kunna sova om nätterna igen. Att jag skulle ha roligt igen. Att jag skulle kunna träffa killar igen. Men framförallt - att jag skulle kunna gå vidare. Här står jag idag, 1,5 år senare, som en jävla överlevare. Jag tog mig igenom det . Jag överlevde och viktigast av allt: Han vann inte.

Med facit i handen så har jag kommit fram till att min värsta period i livet blev min bästa period i livet. Jag vill tacka mitt ex för att han var en jävla idiot, för vet ni vad? Jag har lärt mig så extremt mycket om mig själv och om andra människor. Jag har vuxit och blivit mer självständig än jag någonsin trodde att jag kunde vara. Jag har låtit mig själv må skit och jag har sagt till mig själv att rycka upp mig. Jag har utmanat mig själv på många plan - jag har ta mig sjutton flyttat till min egna bostadsrätt? Jag har vågat släppa kontrollen, jag har vågat hålla tillbaka, jag har vågat träffa nya människor, jag har vågat stå upp mig själv och jag har vågat släppa taget om min första kärlek.

Det är klart att vissa saker fortfarande kan hugga i mig. Jag kan vara ärlig med att jag fortfarande har aningen svårt att lita på andra människor, för jag vet ju att om man man släpper in någon så kan man också bli sårad. Men vet ni, det får ta sin tid. Om det är det sista steget i min långa process att läka mitt brustna hjärta, så vet jag att så småningom kommer den rätta personen för mig att lita på. Jag är inte orolig eller rädd för att aldrig kunna lita på någon igen, för jag vet att jag kommer kunna göra det en dag. Jag tog mig igenom min första hjärtesorg så det är väl helt jäkla självklart att jag kommer klara mig ur den här delen också. Jag är oslagbar, det har jag ju bevisat mig själv.

Tack för att du dumpade mig, det är det bästa som har hänt mig.

Gillar

Kommentarer